hits

For en skuffelse The Witness erOk først må jeg si en ting. Jeg elsker spill som har oppgaveløsning i seg. Jeg har skrevet om det på bloggen tidligere, og vil fortsette å dele gode opplevelser fra den typen spill fremover. Jeg gikk nok uforvarende inn i The witness med en selvpåført ide om hva som skulle vente meg, og kan takke meg selv selvsagt for å ha gale forventninger.

Problemet med dette spillet er først og fremst akkurat det. Jeg trodde det skulle være annerledes. Jeg kunne ikke forestille meg at det var så "flatt" og livløst som det fakisk er. Vel, for slike som meg altså. Husker du de gamle bøkene som vi hadde i gamledager som fremdeles ligger rundt på hyttene i det ganske land? De som hadde tall og gåter i overskriften? Gjerne "1001 nøtter og gåter", eller "1111 gåter og oppgaver for hele familen" eller noe lignende. Vel, når jeg spiller The Witness så er det de bøkene jeg får assosiasjoner til. The witness er rett og slett en lang rekke med oppgavebrett. Oppgavene er til tider veldig vanskelige, men det er som regel fordi du ikke har forstått logikken i hva oppgaven går ut på. Så fort du har forstått "reglene" for det enkelte brettet så går det rimelig greit. Men jeg må si rimelig, fordi de endrer reglene underveis - eller snarere tilpasser dem. Spillet er utfordrende altså - ikke misforstå.


Brettene er koblet tydelig sammen. Når du har løst ett brett aktiveres det neste via kabler som viser vei.

Greit nok kan man vel si. Men fryktelig kjedelig.

Oppgavebrettene er innpakket i en tegneserieaktig og gjennomført verden, lydsporene er fine også, men det er så langt jeg har kunnet oppleve en helt statisk verden man er i. Du kan ikke falle ned en skrent i dette spillet. Du kan ikke en gang hoppe ned fra en hylle for å ta en snarvei. Dette er et ekte "korridorspill" hvor du kun beveger deg mellom brettene. I hvilken rekkefølge eller retning du velger å gjøre oppgavene er noen ganger opp til deg, selvsagt, men det finnes ikke noe "off the beaten track" områder her. Jeg føler ikke at jeg er med på å finne ut av eller utforske noe. Jeg føler jeg løser oppgaver på samme måte som jeg løste matteopppgaver på skolen......


Typisk brett (av den enkle sorten) Jeg står forøvrig dønn fast på dette....

Dersom du synes at det er gøy å bruke mye tid på å kun løse en og en oppgave gjennom å finne ut av reglene og så tenke logisk basert på dem, så er dette spillet for deg. Men hele spillet kunne likegodt ha vært løst med en "neste oppgave knapp" etter hvert som brettene foldet seg ut. Det er hyggeligere med fin grafikk selvsagt, og mange oppgaver følger en sekvensiell struktur så vel som en kobling med en 3D-verden. Men i bunn og grunn så mener jeg dette ikke er noe annet enn en erstatning for de gamle oppgavebøkene man hadde på hytta. De som hadde ord som "hjernetrim" i overskriften.


Før du ser denne åpningspatioen bør du tenke over om du er typen for brettbaserte hjernetrimoppvarer.
#spill #thewitness #gaming

5 kommentarer

Ludvig Anderssen

16.02.2016 kl.02:50

Så totalt ulik mening vi har om dette spillet. 10/10 ;)

Leifnarr Riften

16.02.2016 kl.07:34

Ludvig Anderssen: Jepp. Åpenbart et spill som appelerer forskjellig. Men siden jeg bare har sett "gla' anmeldelser" av spillet tenkte jeg det var greit å si mitt.

Garden Gamer

16.02.2016 kl.09:25

Glad du fortalte hva du mente!

Jeg har flere ganger sett en film, spilt et spill eller lest en bok med en forventning om hva det skal være - og så viser det seg at det er noe helt annet. Hvis ikke verket er ekstremt solid, blir opplevelsen fullstendig ødelagt.

Personlig tror jeg ikke The Witness er noe for meg, men jeg har ikke prøvd det.

Og kommer nok heller ikke til å prøve det.

Runar

16.02.2016 kl.15:27

Godt å se at folk har forskjellige meninger. For min del er spillet godt oppe på top 5 listen min! :)

Leifnarr Riften

16.02.2016 kl.18:05

Runar: ja, verden ville vært rimelig døll om alle var enige og likte det samme :-)

Skriv en ny kommentar

Leifnarr Riften

Leifnarr Riften

48, Oslo

Leifnarr var en Nord-bonde som ble drept av en gruppe banditter. Liket hans ble funnet i Broken Helm Hollow bak en hemmelig dør i fjellveggen til et torturkammer. Han etterlot seg kona Grosta og sønnen Gralnach.

Kategorier

Arkiv