hits

976 000 døde

Første verdenskrig er beskrevet som en forferdelig krig. Like meningsløs som den var ødeleggende, og dødelig for de som måtte delta. Året 1916 står et av krigens mest episke slag; slaget ved Verdun. Frontnlinjen hadde gått ved denne byen lenge før det store slaget. Som i tidligere tider var dens strategiske beliggenhet uheldig. Allerede etablerte forsvarsverker forsterket det hele og  fortellingene fra slagmarkene ved Verdun preger alle kilder som forteller om verdenskrigen. Det er også her den berømte julefeiringen forekommer. Under en våpenhvile ferier man plutselig jul sammen - også en episk historie.

Denne episoden ble markert i spillet som baserer seg på denne slagmarken Julen 2015. En fin referanse til det historiske fundamentet spillet er bygget på.

Verdun er blitt symbolet på denne krigen, og under det store slaget alene anslås antall drepte til 300 000 soldater eller nesten en million over perioden den nesten ett år lange tiden slaget omtales å ha vart. Totalt summerer antallet drepte sivile og soldater i denne skyttergravkrigen seg til svimlende 18 millioner.

Men det finnes altså et spill som heter Verdun. Det er kanskje pussig å velge en slik historietung setting på spillet ditt, men jeg synes utviklerne har klart å lage et spill som ikke bare er et supert shooter-spill, men som også gir deg en følelse av kaos og maktesløshet.

Du spiller kun multiplayer i dette spillet, og går inn på en av sidene i konflikten. Selve "kampenarenaen" kan uten sammenligning forøvrig minne litt om en amerikansk fotballbane hvor man kjemper i soner som flytter midtlinjen. Du angriper og kan dytte fienden bakover, men du kan være hundre prosent sikker på at fienden går til motangrep igjen.


Jeg har ikke rukket å bli god på dette ennå, men en av de tingene jeg liker best med spillet er at du ikke bare dør og spawner, men får innimellom en pause på rundt 30 sekunder hvor du "følger" en av de andre spillerne live fra deres førsteperson kamera før du spawner igjen som deg selv. Det hjelper faktisk å se litt hvordan andre spillere spiller der og da.

Man dør en del, altså. Men det er ok. Sakte men sikkert får man taket og blir vant til hvordan man skal ta seg frem. Jeg antar imiodlertid at dette er mer realistisk enn andre MP krigsspill. Her kan du kikke over kanten av skyttergraven å dø på ett skudd. Du kan komme rundt hjørne av en sandsekkstabel og bli momentant drept av en bajonett. Bomber og granater tilsvarende, de er dødelige. I andre spill må man liksom skyte litt og treffe litt før det får effekt. Ikke slik i Verdun.


Spillet gir meg en opplevelse av å være i krig hvor kaoset råder. Det er under løpende utvikling, men er ute av early access nå (jepp enda et early access Leifnarr har kjøpt seg). De har varslet en ny større utvidelse den 23. mars med nye kart, nye game modes, grafikk, våpen med mer. Det er også varslet nattkamper som jeg forestiller meg må være rene marerittet for en nybegynner. Men det er vel også kanskje meningen. Man skal føle seg som en vernepliktig som plutselig befinner seg i skyttergravenes kaos. Jeg skal i hvert fall spille litt denne våren, så får vi se om jeg klarer å bli noe særlig god.#gaming #spill #Verdun #multiplayer

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Leifnarr Riften

Leifnarr Riften

48, Oslo

Leifnarr var en Nord-bonde som ble drept av en gruppe banditter. Liket hans ble funnet i Broken Helm Hollow bak en hemmelig dør i fjellveggen til et torturkammer. Han etterlot seg kona Grosta og sønnen Gralnach.

Kategorier

Arkiv