hits

Kjære Dark Souls III utviklere. Få det til på PC denne gangen


Jeg er egentlig en Dark Souls spiller. Jeg vet jeg er det, men jeg har liksom aldri kommet meg skikkelig i gang på spillet. Jeg har det første, og jeg har nummer to, men likevel er min tid i spillet oppsummert med noen få timer. Årsaken er enkelt og greit at det er et spill som er laget for konsoll, og når jeg forsøkte meg på enern på PC ble jeg rett og slett irritert og la det til slutt fra meg. Det fungerte ikke uten en kontroll og jeg følte meg lurt av både Steam og spillutviklerne. Tanken om å spille det på konsoll slo meg, men jeg er nå en gang en PC-spiller som liker presisjonen og mulighetene som ligger i kombinasjon av mus og tastatur. Enern ble dermed liggende.

Men så kom toern hvor utviklerne kunne fortelle at de denne gangen skulle bruke ekstra mye tid på å lage en sikkelig PC-versjon, og den derfor ville komme vesentlig senere enn konsollversjonen. Jeg kjøpte den inn med klar forventning om at det ville fungere strålende. Men det gjorde det jo ikke. Bare det å tilpasse kontrollene var et lite prosjekt. Det kom altså ikke med fungerende PC-kontrollerinnstillinger når det ble lansert.......   Takket være communityet så dukket det raskt opp fixes på både det ene og det andre, ikke minst mange forslag for å tilpasse kontrollene. Men jeg endte opp med å la spillet bli liggende også denne gangen.Så kommer altså treern og jeg kjenner sterkt på Dark Souls-spilleren i meg - jeg vil så gjerne spille og like dette. Konseptet og historen er så gjennomført innenfor hva jeg pleier å synes er bra i spill, film og litteratur. Men nå har jeg altså kjøpt to tidligere versjoner uten å ha fått spilt det....... sukk

Sist helg bestemte jeg meg for å forsøke toern igjen for å være helt sikker på at det var fånyttes å forsøke. Jeg innstallerte kjapt og startet arbeidet med å nemsomt justere alle kontrollene før jeg kastet meg ut i det igjen og forsøkte å ignorere de signalfargede konsollknappene mens jeg beveget meg opp til den innledende tutorialdelen. For meg er det en smule  "turn off" på stemningen når jeg blir servert store gule, røde, blå og grønne knapper i GUI'et mens man forsøker å være en levende død ridder i et dystert og dunkelt fantasilandskap, men jeg var i gang, fast bestemt på å spille det gjennom denne gangen.

Men det er noe galt. Jeg vet ikke helt hva jeg skal beskrive det som annet enn at  alt er "forsinket".  Jeg vet at spillet er ment å være vanskelig, men det virker som om spillmekanismen er vanskelig i seg selv - uavhengig av spillets story og bossfights. Jeg får rett og slett ikke dreisen på det. Jeg mistenker at det ikke bare er kontrollerinnstillingene som er presatt til konsoll, men langt langt mer. Ikke at jeg har gitt opp helt. Jeg skal forsøke litt til før jeg gir helt opp. Må bare finne ut hvordan jeg fikser "PC-ulempene" før jeg går videre.

Så da sitter jeg her. Litt deprimert, og håper at From Software tar hensyn til PC denne gangen. Men denne gangen vil jeg vente å se før jeg kjøper.#gaming #spill #darksouls

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Leifnarr Riften

Leifnarr Riften

48, Oslo

Leifnarr var en Nord-bonde som ble drept av en gruppe banditter. Liket hans ble funnet i Broken Helm Hollow bak en hemmelig dør i fjellveggen til et torturkammer. Han etterlot seg kona Grosta og sønnen Gralnach.

Kategorier

Arkiv