hits

Hvem er Hitomi Fujiko?

Det er lenge siden denne verdenen var aktiv. Jeg var innom "Alpha World" på 90-tallet og ble med en liten stund etter at prosjektet endret navn. Det var en pussig opplevelse å besøke de virtuelle verdene på den tiden. Dårlig og bra på samme tid, på mange måter. Mye venting og lag, og kaos i chatten - ja kaos i hele verden. I Alpha World kunne man bygge egne ting danne seg communities og verdener, men det var vel først i Second life dette ble en ordentlig spillopplevelse å være i denne typen virtuelle univers. 

Alpha World ble senere til Active worlds, og youtuberen Vinesauce tok seg en tur til en av de gamle serverne som fremdeles er tilgjengelige for å sjekke den ut, av en eller annen grunn. Resultatet er overraskende for ham og for oss. Denne videoen er fasinerende helt uavhengig av om den er iscenesatt eller om Vinesauce faktisk møtte Hitomi Fujiko. Jeg velger imidlertid å tro at dette skjedde uten regi da den er morsomst slik. Det er også morsomt at noen har latt denne serveren stå åpen frem til i dag. Kanskje det er Fujiko sin server og at han fikk et varsel når noen overraskende logget seg på den? Kun Fujiko vet svaret på det skulle jeg tro.

Jeg lurer på om de store MMO'ene vi har i dag vil la det stå igjen en server for fremtidens "spillarkeologer"? Det fremstår som et artig scenarie i hvert fall. Kanskje vi skulle gå på jakt etter dem. Altså disse forlatte spillene, og se hva vi finner? Akkurat slik Vinesauce gjorde her.

#gaming #spill #MMO #activeworlds

Én kommentar

Garden Gamer

31.03.2016 kl.16:16

Veldig interessant:)

Skriv en ny kommentar

Leifnarr Riften

Leifnarr Riften

49, Oslo

Leifnarr var en Nord-bonde som ble drept av en gruppe banditter. Liket hans ble funnet i Broken Helm Hollow bak en hemmelig dør i fjellveggen til et torturkammer. Han etterlot seg kona Grosta og sønnen Gralnach.

Kategorier

Arkiv