hits

Leifnarr er en sopp


Leifnarr Star Federation, gitt. No less. Jeg sa til meg selv at jeg måtte vente til høsten med Stellaris, men slik gikk det jo ikke. Jeg er svak mot fristelser av denne typen, og måtte rett og slett gi etter. Så da sitter jeg der da og forsøker å lage min egen rase/ sivilisasjon og kaster meg ut i det komplekse spillet om galaxen. Leifnarrianerne blir en sopprase som har utviklet seg til å bli ganske avanserte, agressive men rettferdige.

Spillet er alt hva det lover. Det er vanskelig, og det er fantastisk. Etter utallige forsøk har jeg endelig fått litt dreisen på det, men jeg måtte bytte til en av de predefinerte rasene. Leifnarrianerne var rett og slett umulig å starte med.  Enn så lenge. Men de skal besøkes igjen og planeten Leifnarr skal bli det udiskutable kulturelle og maktbaserte sentrum i galaxen.


Spillet er vanvittig dypt og komplekst, og det finnes ingen autoknapper (som jeg har funnet i hvert fall) som lar deg overlate beslutninger til maskinen slik vi kan i eksempelvis Civilization for å kjøpe oss tid til å konsentrere oss om de viktige tingene. Det ender dermed opp med at pauseknappen benyttes hyppig, og det kan synes om om alle ting er viktige her. Med min nye sivilasjon har jeg kjørt meg fast i mangel på inflytelsespoeng og ser ut til å gå mot en sakte men sikker død etterhvert som mine generaler, vitenskapsmenn og guvernører tar kvelden. Jeg har imidlertid aliert meg med mine naboer og håper det finnes en utvei og at jeg ikke befinner meg i en blindgate.

Spillet anbefales på det sterkeste. Det er enklere å spille en Europa Universalis så har du blitt skremt bort av de svenske utviklernes tidligere djevelskap kan du våge deg utpå her. Jeg (og du) vil nok gå på tap etter tap, men sakte og sikkert skal jeg mestre denne spillet. Det har jeg bestemt meg for.#spill #gaming #Stellaris

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Leifnarr Riften

Leifnarr Riften

48, Oslo

Leifnarr var en Nord-bonde som ble drept av en gruppe banditter. Liket hans ble funnet i Broken Helm Hollow bak en hemmelig dør i fjellveggen til et torturkammer. Han etterlot seg kona Grosta og sønnen Gralnach.

Kategorier

Arkiv