hits

Enda et gudeprosjekt


Jeg har stor sans for strategispill som baserer seg på å bygge sivilisasjoner og erobre verden. Helt siden jeg oppdaget brettspillet Risk har denne genren snakket til "gudegenet" i meg. Populous, Age of empires, The Settlers og selvsagt Sid Meyers Civilization og lignende er alle spill jeg har likt av denne typen, og selvsagt avgrensede guderoller som den som styrer Banished eller Sim City. Jeg kan sikkert nevne flere om jeg går i arkivet, og det kan dere også.

Interessen gjør at jeg selvsagt er var for nye prosjekter. Gudekonseptet er strengt tatt ikke tatt helt ut med dagens teknologiske muligheter i spillverden. For ikke lenge siden var Godus det store prosjektet som vi alle kikket mot, men det gikk jo ikke så bra - desverre. De la det kanskje ut for tidlig, men de sluttet å levere på det de lovte oss og spillet har endt opp som et dårlig krigsspill, eller jeg vet ikke hva. Vi som håper på det ultimate gudespillet venter fremdeles, med andre ord. Det er kanskje for komplekst å lage et slikt spill, men jeg har trua.


Så når jeg nå nylig kom over Universim ble jeg interessert. Spillet har i underkant av tyve tusen som som har backet dem på kickstarter og har allerede rukket å vinne flere priser selv om spillet er i - hold dere fast - pre-alpha. Jeg vet ikke helt hva pre-alpha skal bety, men det må være veldig tidlig i spillutviklingen. Du kan for en solid sum penger kjøpe denne før-alphaversjonen og spille det nå (minste pakke er $40), men jeg står personlig over akkurat nå. Ikke at jeg er redd for alphaspill, tvert i mot, men fordi jeg har så høye forventninger til spill som skal lykkes i denne genren at jeg kanskje gjør best i å vente til flere features er på plass.

Uansett, Universim lover deg at du skal få være Gud. Vi skal kunne ta kontroll over flere planeter med dynamisk simuleringsmotorer knyttet til seg, et sinnrikt R&D system og utfordringer fra natur og univers. Utviklernes mål er å bli det største gudespillet og det kan se ut som om de implementerer alt jeg ønsker meg i et slikt spill. Tipper jeg er i gang til vintern, jeg.

#gaming #spill #universim

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Leifnarr Riften

Leifnarr Riften

48, Oslo

Leifnarr var en Nord-bonde som ble drept av en gruppe banditter. Liket hans ble funnet i Broken Helm Hollow bak en hemmelig dør i fjellveggen til et torturkammer. Han etterlot seg kona Grosta og sønnen Gralnach.

Kategorier

Arkiv