hits

Hele verden spiller Minecraft


Godt over 100 millioner solgte lisenser kunne vi lese om Mojang og Microsoft i går. Det er veldig mange solgte spill. Jeg tror det er hinsides hva vi har sett av andre spill til nå. Når Microsoft tok over selskapet var Minecraft allerede en vanvittig suksess som hadde solgt over 50 millioner, men nå altså det dobbelte.  Og suksessen fortsetter. I følge selskapet selger de i gjennomsnitt 56 tusen lisenser hver dag! Det er noe fundamentalt ved Minecraft, noe som treffer mennesket universelt.

Selv om jeg er godt voksen har jeg spilt min andel av spillet, også sammen med andre. Ungene spiller det selvsagt, og vi har spilt det sammen. Men når jeg har spilt spillet har det vært for egen fornøyelse, ikke fordi ungene ville det. Jeg tror dette er en del av suksessen. Notch traff spikeren ved en tilfeldighet om vi skal tro ham, men jeg tror det er litt mer enn det. Han gikk helt grunnleggende inn i en verden som var blitt utprøvd før. Han hadde jobbet med et tilsvarende prosjekt, men det var likevel ikke det samme. Den generiske åpne verdenen han laget med den første javakoden som overlater "alt" til fantasien er nøkkelen til suksessen. Valgene han og hans kolleger tok siden den gang har alle vært riktige, de har fylt på med mer generisk materiale. Mange spillutviklere forsøker å lage noe som ligner Minecraft, men de går alle i samme fella - det er ikke generisk nok. Og selvsagt er det ikke det, for da hadde det vært en Minecraftkopi.

Story mode har jeg ikke forsøkt meg på, og vil det nok heller ikke, men jeg tipper at det ikke er den som driver salget. At nå mennesker over hele kloden spiller spillet er nok dets "Lego-kvalitet".#gaming #spill #minecraft

Én kommentar

Znippen.no

03.06.2016 kl.10:12

Ikke så rart, haha, Minecraft er jo så morsomt, selv for de som ikke er avanserte gamere :D Ha en flott dag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den :)

Skriv en ny kommentar

Leifnarr Riften

Leifnarr Riften

48, Oslo

Leifnarr var en Nord-bonde som ble drept av en gruppe banditter. Liket hans ble funnet i Broken Helm Hollow bak en hemmelig dør i fjellveggen til et torturkammer. Han etterlot seg kona Grosta og sønnen Gralnach.

Kategorier

Arkiv