hits

Nytt liv i The Witcher

Det er utrolig hvor flinke folkene bak The Witcher er. De er mange, men det hjelper ikke å være 250 ansatte om man ikke har kontroll på kvaliteten. At de får det så godt til henger kanskje sammen med at de har et godt manus å forhold seg til i bøkene spillet baserer seg på.

Den siste utvidelsen Blod and wine er like gjennomarbeidet som resten av spillet har vært til dags dato, Det visuelle uttrykket og grafiske elementer er løftet til et nytt nivå. Det er forfriskende å se at de har tatt seg bryet med å lage ting annerledes nok til at jeg opplever at jeg er i en helt annen kultur uten at jeg mister opplevelsen av å være på samme "kontinent". De hadde ikke behøvd å gjøre noe som helst, så bra dette var fra før, og det at de likevel har tatt seg bryet med å løfte seg selv beviser bare hvor faglig solide CD-project RED er.

Selve historien starter også friskt i gjenkjennlig Witcher-stil og fremstår like tung og omfattende som spillets mange loadscreens. Loadscreens er noe vi har lært oss å leve med i spillet, men det er helt greit så lenge leveransen er så god som den er. Jeg har ikke spilt The witcher på en stund (forrige utvidelse "Hearts and Stone kom i fjor høst) men spillutvidelsen dro meg lynraskt tilbake i riktig modus - dette er bra!

Første bossfight leveres nærmest umidelbart etter selve åpningsscenen og det nærmest før jeg rekker å ta innover meg den virtuelle utsikten over det lille fyrstedømmet handlingen er lagt til. Det kan ikke være tilfeldig, det er rett og slett strålende regi. Uten å spoile noe for noen så er det forfriskende å spille en slik intro etter at disse eviglange cinematic-introduksjonene har blitt mer og mer populære. Å legge historie, action, introduksjon av karakterer og maner og omgivelser så solid og kompakt i en oppstart er forbilledlig. Jeg vil bare ha mer.

Fanpost? joda. jeg er fan, innrømmer det. Men spillet så langt har levert på alt, så forventningene mine var veldig høye. Som fan så kunne jeg like gjerne vært opprørt og lei meg over at de hadde ødelagt det jeg hadde kjært. Må jo sies å være relativt vanlig i spillverden. jeg kjenner ikke bøkene som spillet baserer seg på så godt men tror dette nå er siste runde for spillet i  denne omgang - Witcher 3 Wild hunt altså, men jeg har ikke noe i mot at de fortsetter.

Nå er en fortsettelse av historien kanskje avhengig av at forfatteren Andrzej Sapkowsk har skrevet, eller kommer til å skrive mer. Jeg må si det er begredelig å se hvor ille det kan bli når noen forsøker å videreføre en annen persons verk. Siste eksempelet på slikt må vel sies å være TV-serien Game of Thrones sin pågående sesong for ikke å glemme 12 Monkeys sin sjebne som HBO-serie ... huff og huff.

Satser på at noe slikt aldri vil skje med The Witcher universet, og gleder meg om dagen med å spille Blood and wine.


#spill #games #thewitcher

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Leifnarr Riften

Leifnarr Riften

48, Oslo

Leifnarr var en Nord-bonde som ble drept av en gruppe banditter. Liket hans ble funnet i Broken Helm Hollow bak en hemmelig dør i fjellveggen til et torturkammer. Han etterlot seg kona Grosta og sønnen Gralnach.

Kategorier

Arkiv