hits

Den langdryge veien til større romskip i No Man's Sky

Romskipene i No Man's Sky er like tallrike som de er dyre. De med størst lagringsplass er sinnsykt dyre, og de som har grei nok plass bare dyre.

Jeg startet med skipet vi som forhåndskjøpte spillet fikk. Skipet hadde en hyperdrive innstallert, og det var gulroten. Men plass var det sparsomt med, og med en ryggsekk som knapt kunne ta en klump med jern uten å bli full så var mangel på lagringskapasitet et mareritt. "Inventory full" er kanskje den robot voice overen jeg har hørt mest på i dette spillet til nå.

Her har jeg karret meg opp til 30 slotter, et absolutt minimum for å slippe kritisk plassmangel.

 

Jeg startet med å skaffe meg noe jeg anså som en vesentlig formue på en planet med dyrebare cubes og snille vakter. I løpet av en rimelig intensiv periode hadde jeg klart å skrape sammen fire millioner stk galaktisk valuta (Units) og kjøpte meg det jeg trodde var et dyrt romskip, og som hadde noen ekstra båser til last. Jeg oppdaget veldig raskt at om jeg trodde det nye skipet var dyrt, så var neste oppgradering langt dyrere. I snitt krevde de ulike kapteinene jeg møtte godt over ti millioner for doningene sine, uten at de var særlig større, og de som hadde vesentlig plass mange ganger dette. Det dyreste skipet jeg har sett til nå kostet 98 millioner. Det er som eiendomsmarkedet i Oslo.

Exosuiten er ryggsekken og har maks 41 slotter.

 

Jeg måtte legge om strategien helt, og makset raskt ryggsekken for å løse lagringsproblemet. Men det er altså en maks grense på hvor stor den kan bli, så jeg står igjen med skipsproblematikken. For om du skal ha et rimelig godt utstyrt skip bør du ha et minimum av 30 slot'er, helst 40. Og et skip med 40+ slot'er koster altså mellom 80 og 100 millioner. Det er veldig veldig mye.

Skipene i No Man's Sky er svindyre, men kule.

 

Løsningen jeg har kommet frem til er langdryg, men den fungerer. Jeg leter etter styrtede skip og reparerer dem. Et styrtet skip har som regel den samme størrelsen eller en slot mer enn ditt eksisterende. Jeg har aldri opplevd at det har mer. De er alltid ødelagt og det tar mye tid og ressurser å reparere alt, men det er den rimeligste måten å oppgradere romskipet, by far. Jeg er litt mindre ivrig med å repare absolutt alt på dem, men sikrer skjold og kanoner før jeg tar det med utenfor planetene på grunn av alle piratene, men i løpet av noen raid i et solsystem har jeg stort klart å skaffe meg to skipsoppgraderinger med full shining før jeg drar videre.

Styrtede skip er løsningen om du trenger mer lagringsplass og mangler 100 millioner units. Her er min siste ervervelse.

 

#gaming #spill #nomanssky #inventory
 

2 kommentarer

Elias

20.09.2016 kl.20:54

Metoden ved å finne skip som har styrtet er nok den enkleste (og ikke minst billigste) måten å få økt kapasiteten på. Tror jeg brukte halvparten av tiden jeg har i spillet (totalt 30t) på å finne og reparere skip som hadde krasjet. Det var meget tilfredsstillende og endelig sette seg inn i 48 slots skipet!

Leifnarr Riften

21.09.2016 kl.10:08

Elias: Det tror jeg så gjerne på :-)

Skriv en ny kommentar

Leifnarr Riften

Leifnarr Riften

48, Oslo

Leifnarr var en Nord-bonde som ble drept av en gruppe banditter. Liket hans ble funnet i Broken Helm Hollow bak en hemmelig dør i fjellveggen til et torturkammer. Han etterlot seg kona Grosta og sønnen Gralnach.

Kategorier

Arkiv