hits

No Man's Sky Path Finder update


 

No Man's Sky har sluppet sin andre store oppdatering i kveld. 4,1 GB i størrelse på Steam som inneholder en rekke nye, og kanskje forventede, oppdateringer på både grafikk og spillutvidelser. Også denne gangen har oppdateringen følgetekst som sier at det kommer mer. Noe jeg ikke lenger betviler. Sony-sjefen uttalte for noen måneder siden at han mente No Man's Sky ville nå sitt potensiale, og det ser det ut til at Hello Games har bestemt seg for også. Om det lykkes dem å bygge opp igjen brukerbasen sin er det for tidlig å si noe om, men disse oppgraderingspakkene er i hvert fall skritt i riktig retning.

Bedre grafikk

Visuelt har de lagt inn muligheten til å velge høyere grafikkkvaliteter, og har lagt inn en rekke forbedringer på skygge- og lyssetting. 4K-versjonene har også fått en oppgradering.

Dele basen din med andre

Du kan nå dele basen din med andre spillere. Det ser ut til at det må gjøres gjennom å laste den opp til Steam workshop, og ikke at man kan spille sammen, men du kan nå sjekke ut andres planeter og baser, om du vil.

Eie flere skip

En langt bedre oppgradering er at du nå kan eie mer enn ett skip, så lenge du har en Freighter. Valgets kval kommer sikkert til å prege oss spillere videre, men nå kan vi i hvert fall ha noen spesialiserte skip i samlingen og ikke bare ett. Man kan også handle nye skip med å bytte inn de gamle. Det gir mer mening enn slik det har vært til nå, hvor et nytt skip betyr at du "mister ditt gamle". De innfører fire skipstyper med ulike egenskaper som en del av dette. Kampskip, fraktskip, forskningsfartøy og et generalistskip. Alle har ulik grad av sjeldenhet rangert i fire klasser hvor S-klassen er "ultra rare". 

Exocrafts

Du skal få større muligheter til å utforske hjemmeplaneten din. Det er laget tre ulike fartøy som du kan bygge og bruke til å reise rundt på den. Dette blir særs nyttig i survival mode, skulle jeg tro siden alle planeter på en eller annen måte er ubeboelige. Nå blir det langt lettere å sanke ressurser, spesielt med "Colossus" som de sier har en enorm lagringskapasitet. Fartøyene er selvsagt laget for at man kan bygge variasjoner av dem på utstyr og lignende.

Ditt eget race

En pussig men artig liten add on i pakken er at du kan lage ditt eget racetrack som du kan dele med andre. Spillere som besøker basen din vil kunne prøve å slå dine rundetider. Banen du lager er kun begrenset av planetens størrelse, så her får vi garantert se variasjoner, og det skulle ikke overraske meg om det dukker opp en del Let's play videoer fra de beste banene som blir laget. 

Mer handel

Handel får et løft denne gangen. Fra før har vi valutaen "Units" og nå introduseres en valuta til. "Nanite Clusters"  kan man finne ved forlatte baser og i løsøre man finner rundt i universet. Nye handelsmenn er introdusert, som har ulike spesialfelt. Du kan kjøpe blueprints på romstasjonene, og hva du vil få lov til å kjøpe er avhengig av hva slags standing du har med de ulike fraksjonene. 

Mer basebygging

Med forrige Foundation oppdatering kom rombasene, og i denne utvidelsen bygges denne delen av spillet ytterligere ut. En rekke nye moduler og tilpasningsmuligheter er lagt til.Multi-tool spesialisering

På samme måte som skipene har spillets multi-tool blitt delt opp i fire ulike typer med spesialisering. Pistol, rifle, eksperiementell og alien - hvorav alien er en kraftfull sak visstnok. De er også rangert i ulke klasser, hvorav "S-klassen" er av den sjeldne typen. 

Det er også lagt inn en rekke nye våpentilpasninger både for multi-tool og for skipene. 

Og ... det er selvsagt blitt vanskeligere

Jeg har spilt survival mode siden forrige oppgradering og har elsket det selv om det til tider er frustrerende vanskelig, av og til umulig. Dette har Hello Games tenkt å forsterke ytterligere. Dør du i survival mens du er i verdensrommet vil du ikke lenger spawne på romstasjonen men på nærmeste planet, og ikke i nærheten av skipet ditt. Artig... Og om du ikke synes det er noe moro så har de innført Permadeath, som er akkurat det samme som survival-mode, bare at du slipper å spawne på nærmeste planet om du skulle dø i rommet, ja om du skulle du i det hele tatt. Konsekvensen av død er nemlig som navnet tilsier, game over.  

Screen shot heaven

No Man's Sky får oss som spiller det til å ta mer screenshots enn da vi spilte Skyrim for første gang. Med deres nye "photo mode" kan du leke deg med å manipulere, og jobbe med å få akkurat de forholdene du ønsker deg for det perfekte screen-shotet. De har også lagt til en rekke fotofiltre for å gi bildet et siste finish før du deler det med andre. 

Oppgraderingen inneholder mer enn dette. Om du ønsker å sjekke ut hele listen så finner du den på no-mans-sky.com. Her er deres presentasjonsvideo.

#nomanssky #gaming #spill 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Leifnarr Riften

Leifnarr Riften

48, Oslo

Leifnarr var en Nord-bonde som ble drept av en gruppe banditter. Liket hans ble funnet i Broken Helm Hollow bak en hemmelig dør i fjellveggen til et torturkammer. Han etterlot seg kona Grosta og sønnen Gralnach.

Kategorier

Arkiv