hits

Kingdom come deliverance førsteinntrykk

Dette spillet har jeg ventet lenge på, og gledet meg til februar i år, når spillet endelig skulle slippes. Mine første inntrykk av spillet er imidlertid blandede. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg kanskje har hatt for høye forventninger til Kingdom come, deliverance , men de har vært godt hjulpet av War Horse sine ambisjoner.

Først må jeg si at kun har nedlagt ti timer i spillet. Ikke veldig mye. Jeg har kommet meg gjennom "preludiumet" om du vil, den innledende fasen av spillet, før det hele virkelig starter. Mine inntrykk av historien og hvordan de leverer på en realistisk Europa i årene etter at  keiseren Charles IV tok kvelden, er veldig bra. Jeg kjenner allerede på at dette kan bli en spilloplevelse av de sjeldne innen RPG-genren. At enkelte trekker paraleller til Skyrim og mener dette leverer på samme nivå i et 2018 perspektiv bekrefter langt på vei min forutanelse. Når jeg likevel sier at det er med blandede inntrykk så er dette knyttet til maskinkravene War Horse studios har lagt for at du skal kunne få oppleve spillet til det fulle. 

Jeg sitter ikke på noen dårlig rigg synes jeg selv. Jeg har riktignok ikke siste versjon grafikkort, men har vannkjølt intel i7 CPU og et GeForce GTX 970 stående i mitt beskjedne tårn. Det drar det meste. Det drar ikke max GeForce-optimalisert 4K Assasins, men kjører likevel Assasins Creed Origins på max grafikkinnstillinger uten det minste problem. På Kingdom Come Deliverance klarer den ikke det. max, kan jeg glemme, det hakker og lag'er og NPC'ene er ikke fullt påkledd før du har pratet med dem en stund, og tupeene blir aldri helt ferdig satt på. Neste nivå da? Nope, det går men det er ikke noe moro å se på at spillet oppdaterer grafikken mens du flanerer hovedgaten i byen i et dertil egnet rolig tempo. 

Dette er rett og slett skuffende. 

Utviklerne har mast oss fulle av forventninger på nettopp hvilken grafisk maktdemonstrasjon vi skulle få se når spillet ble ferdig. Det er godt mulig at det er en imponerende grafikk i spillet, men den er tydeligvis forbeholdt de som har oppgradert seg til de dyreste og nyeste grafikkortene. Det er fryktelig synd. Litt av kunsten med spillutvikling er jo å optimalisere grafikken slik at det fungerer godt for flest mulig. Jeg vet at jeg ikke er alene om å mene dette. Utviklerne har fått mye kritikk for å ikke ha brydd seg om ytelsesoptimalisering. De har fått mye kritikk for bugs også, men det er lettere å tilgi. Det er mange ting som ikke er så lett å oppdage før man faktisk får ombord spillere i stor skala. I tillegg er det veldig mye load screens, hvilket jeg antar er knyttet til det samme kravet om ytelse. 

Jeg gleder meg likevel til fortsettelsen. Det er ikke grafikken som gjør et spill, det er spillets struktur og mekanikk. Jeg har spilt for lite til å si noe fornuftig om det ennå, men jeg kan avsløre at jeg opplever at det det er veldig veldig vanskelig å sloss. Jeg skal holde bloggen oppdatert.

#spill #gaming #Kingdomcome 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Leifnarr Riften

Leifnarr Riften

49, Oslo

Leifnarr var en Nord-bonde som ble drept av en gruppe banditter. Liket hans ble funnet i Broken Helm Hollow bak en hemmelig dør i fjellveggen til et torturkammer. Han etterlot seg kona Grosta og sønnen Gralnach.

Kategorier

Arkiv